W Łomiankach przy ul. Warszawskiej, gdzie od zawsze rósł kasztan, w latach 70-tych powstała Pracownia Cukiernicza. Jej założycielem był Sylwester Bębenek, który to wyuczony fachu cukiernika przez swojego ojca Mieczysława, postanowił samodzielnie zająć się wypiekami makowców, serników i wielu innych specjałów cukierniczych ówczesnych lat. Wraz ze swoją małżonką Genowefą razem kultywowali tradycje cukiernicze zachowując domowe receptury wypieku.

Jak przystało na rodzinną firmę pod okiem rodziców wychowało się nowe pokolenie. Córka Agnieszka i syn Artur od dziecka mieli kontakt z tym słodkim rzemiosłem, co przerodziło się w ich pasję.

Obecnie Cukiernię Pod Kasztanem prowadzą Genowefa, Agnieszka i Artur Bębenek. Wspierani przez zgrany zespół cukierników oraz personel sklepu każdego dnia starają się łączyć tradycję z nowinkami poszukując nowych smaków, nowych doznań w tej jakże przyjemnej dla podniebienia sferze życia.